Belföld

Kurd felkelők üzentek a magyaroknak Erdogan budapesti látogatása miatt

Magyar követőiknek üzent az 55 ezer követővel rendelkező Kurdish Female Fighters/ YPJ, (Harcoló Kurd Nők) Facebook oldala – vette észre a 444. Azt kérik a magyaroktól, hogy ne engedjék be az országba az általuk terroristának tartott török elnököt, Recep Tayyip Erdoğant, aki november 7-én látogat Budapestre.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) ellenzéki fegyveres csoport október 9-én indította meg a Béke Forrása fedőnevű hadműveletet Északkelet-Szíriában a korábban amerikai támogatást élvező kurd milíciák, továbbá az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet tagjai ellen. Az offenzíva deklarált célja, hogy elhárítsa a Törökország déli határát Ankara szerint fenyegető terrorveszélyt, továbbá úgynevezett biztonsági, a törökök által megszállt övezetet létrehozva szavatolja a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek hazatérését.

Az Európai Parlamentben a kormánypártiak is megszavazták Törökország elítélését, a magyar kormány szerint viszont a törököket kell támogatni, különben „migránsáradat” indul meg Európa felé.

A magyar kormány leszögezte: támogatja a háborút, ha az menekülteket tart távol Európától
Az EP-ben a kormánypártiak is megszavazták Törökország elítélését, Magyarországon viszont az a szöveg hogy a törököket kell támogatni, különben migránsáradat indul Európa felé. Ez a magyarázat sok sebből vérzik.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik