Belföld

Négy évet kért az ügyész az élettársát hátba szúró egyeki férfire

Négy év börtönt kért az ügyész arra a férfire, aki április elején megkéselte a feleségét Egyeken. Az alku azonban csak arra az esetre vonatkozik, ha a férfi már az előkészületi ülésen beismerő vallomást tesz. Ezzel várhatóan nem lesz probléma hiszen az elkövető a késelés után maga értesítette a rendőröket és a mentőket is.

A 60 éves férfi 2002 óta élt együtt a párjával, ám az utóbbi pár évben megromlott a kapcsolatuk. Ennek az volt az oka, hogy az élettársát folyamatosan alaptalanul gyanúsította azzal, hogy különböző nőkkel van viszonya. De belejátszott a kapcsolatuk megromlásába az is, hogy megélhetési problémáik voltak a szerény jövedelmük miatt.

Az ominózus reggel a férfi békülési szándékkal közeledett a nőhöz, aki ezt elutasította és újabb veszekedés alakult ki közöttük. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, majd mellkason szúrta a nőt. A párja megpróbálta kicsavarni a kést a kezéből, de nem járt sikerrel. Rövid dulakodást követően a nő hátat fordított a férfinak és elindult, a férfi ekkor utána lépett és hátba szúrta.

A férfi az eset után azonnal hívta a segélyhívót és mentőt, valamint rendőrt kért a helyszínre. A mentőszolgálat diszpécsere felszólította, hogy ne húzza ki párjából a kést és elmagyarázta neki, hogy miként csillapítsa a vérzést. A késelés során szintén megsérült férfi ennek eleget is tett.

A rendőrség először emberölés kísérlete miatt indított eljárást az elkövetővel szemben, a minősítés azonban azóta életveszélyt okozó testi sértésre enyhült. Az ügyész négy évet kért az elkövetőre arra az esetre, ha az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ám hogy ítélet is születik-e az ügyben az a letartóztatásban lévő férfi beismerő vallomása esetén is kétséges. Információink szerint ugyanis a nőnek eltört a csigolyája, s olyan súlyos háttájéki szúrt sérülést szenvedett, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy maradandóak-e a sérülései. Az orvosok szerint egy év gyógyulási időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ezt biztosan meg lehessen állapítani.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik