Belföld

Születésnapi tortájáért ment a kislányával, amikor történt a tragédia

Már az előkészítő ülésen jogerős ítélet született a Püspökladányi Járásbíróságon annak a sárrétudvari anyukának az ügyében, aki halálos kimenetelű balesetet okozott 2017 decemberében.

Az anyuka a 14. születésnapját éppen aznap ünneplő lányával igyekezett a tortáért, amikor történt a borzalmas tragédia. Hajdúszoboszló felől haladtak Kaba felé a 4-esen, amikor a nő áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba ahol először egy szabályosan közlekedő személygépkocsi oldalának ütközött, majd tovább haladva fékezés nélkül frontálisan karambolozott a kocsi után érkező kisbusszal.

A jobb első ülésen utazó lány a helyszínen meghalt, további három személy súlyos, három könnyű sérüléseket szenvedett a vétlen mikrobusz utasai közül. A baleset okozó anyuka maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. A lányát elvesztő nő mindent beismert és gyakorlatilag végigzokogta az egész tárgyalást. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket, és azóta is nehezen tud együtt élni ezzel a felfoghatatlan tragédiával.

Szilvási László bíró 1 év 4 hónap fogházra ítélte a nőt halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Ennek végrehajtását azonban 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Emellett az asszonyt 3 évre eltiltották a vezetéstől is.

A bíró az ítélet indokolása során hangsúlyozta, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem és egyetlen figyelmetlenség is elegendő ahhoz, hogy az utazás ehhez hasonló tragédiába torkolljon. Mint mondta, az igazságszolgáltatásnak ilyen ügyekben már csak korlátozott feladata van, hiszen a valódi büntetést a sors szabta ki, amellyel a nőnek örökké együtt kell élnie.

Az ítéletet az ügyész, az anya és a védője is tudomásul vette így az jogerőre emelkedett.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik