Belföld

Nem árulják el, mikor volt szabadságon tavaly Borkai

Miután kérdésessé vált a Borkai-botrányt kirobbantó videón látható utazás időpontja, az Index szerette volna megtudni, pontosan mikor mehetett az Adriára Borkai Zsolt győri polgármester.

Füttyszó várta a győri fideszeseket a városházán
Borkai Zsolt polgármester nem jelent meg a megbízólevelek átadásán.

Az ügyben több kérdőjel is maradt, például az, hogyan engedhetett meg magának egy ilyen jachtos utazást a városvezető, amikor polgármesterként nagyjából egymilliót keres havonta, a felvételeken szereplő jachtot viszont egy hétre kibérelni 2,1 millió forintba kerül.

Az Index közérdekű adatigényléssel szerette volna megtudni, hogy Borkai tavaly mikor és mennyi időre utazott el hivatalos útra, ezeken az utakon hova ment, illetve mikor és mennyi időre vett ki szabadságot.

Győr jegyzője, Lipovits Szilárd közölte: Borkai nem vett részt hivatalos úton a tavalyi év során. A szabadsággal kapcsolatos kérdésre pedig a jegyző azt írta:

A munkáltató a kormánytisztviselőre vonatkozó tényt, adatot, véleményt, harmadik személlyel csak törvényben meghatározott esetben vagy kormánytisztviselő hozzájárulásával közölhet.

A polgármester tehát nem járult hozzá, hogy ezeket az adatokat kiadják, Lipovits pedig hozzátette, hogy mivel a polgármester szabadságai nem számítanak közérdekű adatnak, az ezekkel kapcsolatos információkat nem áll módjában megosztani.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik