Belföld

Hadházy Ákos nagyon durván nekiment Péterfalvi Attilának

Szánalomra méltónak tartja, hogy az adatvédelmi hatóság vezetője a NER fegyvere lett.

A Magyar Hírlapnak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt mondta, hogy Hadházy Ákos érvényes jogalap nélkül gyűjtötte az aláírásokat azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, ezért 30 napon belül törölni kell a személyes adatokat. A NAIH elnöke szerint a független képviselő nem tájékoztatta megfelelően az érintetteket az adatkezelés jogalapjáról és céljáról.

A többség szerint csatlakoznunk kellene az Európai Ügyészséghez
Úgy fest, a nagy többség nem bízik annyira a Polt Péter vezette nyomozóhatóságban.
Varga Judit: Az Európai Ügyészséghez nem csatlakozunk
Az új igazságügyi miniszter szerint a nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon.

Hadházy Ákos szerint ez is példa arra, hogy az Orbán-rezsim politikai célokra haszálja az elvileg független intézményeket. Mint Faceboook-oldalán írta, az íveket megsemmisítették, vagyis a NAIH az e-mail címlistákat akarja elvenni, arra hivatkozva, hogy jogalap nélkül kezelünk személyes adatokat.

Érdekes, hogy amikor a gyűjtés elején beküldtük az adatvédelmi tájékoztatót, nem volt vele probléma, de miután sikeres volt a kampány, hirtelen aggályos lett.

Péterfalvi levelét jelenleg szakjogászok vizsgálják, arról laikusként ő úgy véli, mélységesen igazságtalan.

Ezek szerint semmilyen politikai közösséget nem lehet építeni, nem lehet a velünk egyetértő emberekkel kommunikálni, még akkor sem, ha ők maguk, saját kezükkel adják meg az e-mail címeket.

Hadházy szánalomra méltónak tartja, hogy egy jobb sorsra érdemes szakember a NER fegyvere lett. Kíváncsi lenne, mivel kényszerítik erre,

Mert Péterfalvi vagy prostituálódott, vagy zsarolják.

Ha már adatkezelés, akkor természetesen rögtön bejelentést tettek a Kubatov-lista miatt, amellyel az adatvédelmi hatóság 2012 óta nem hajlandó foglalkozni, noha abban biztos szerepelnek olyanok, akik „E” betűt kaptak („elutasító”/„ellenség”), így biztos nem járultak hozzá az adatkezeléshez. Hadházy szerint éppen ideje lenne, hogy a NAIH által hivatkozott GDPR rendelet alapján alaposan megvizsgálják a kormánypárti adatbázist.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik