Belföld

Jön a téli időszámítás, figyelmeztetést adott ki a MÁV

Október 27-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap hajnali háromkor kettő órára állítják vissza az órákat. Ez néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani – közölte a MÁV.

Mint írták, a Bukarestből Budapesten át Bécsig közlekedő 346-os számú Dacia nemzetközi gyorsvonat a lőkösházi határállomásról már a téli időszámítás szerinti 2 órakor indul el. Az ellenkező irányban, a 347-es számú Dacia nemzetközi gyors a Keleti pályaudvarról 23:10-kor indul Bukarestbe, Lőkösházáig nyári időszámítás szerint közlekedik, majd onnét a téli időszámítás szerint, 2:39-kor folytatja útját.

A nemzetközi vonatok közül a Corona, az Ister, a Kálmán Imre, a Wiener-Walzer, a Metropol mindkét járatát, továbbá a Hortobágy EuroCity Bécs–Budapest–Kijev közvetlen hálókocsijában utazókat a külföldi vasúti hálózaton éri majd az óraátállítás.

A belföldi járatok közül a Nyugati pályaudvarról 0:52-kor és 1:52-kor Szobra, valamint a 0:43-kor és 1:43-kor Szolnokra induló vonatok a nyári időszámítás szerint közlekednek a teljes útvonalon.

Már a téli időszámítás szerint indul vonat a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 2:45-kor, Szobra 2:52-kor, Hatvanból Aszódra 2:55-kor, Debrecenből Nagykerekire 2:20-kor, Debrecenből a Nyugatiba 2:32-kor, Lajosmizséről a Nyugatiba 2:45-kor, a Keleti pályaudvarra pedig Szolnokról 2:58-kor és Kelebiáról 2:09-kor.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik