Belföld

Sajtóháború Jászberényben: az ellenzéki győztes letiltotta az interjút, a fideszes média mégis lehozza

Nem találja a hangot egymással Budai Lóránt és a jelenlegi jászberényi városi lap – erről tanúskodik a politikus friss Facebook-posztja.

Jászberényben a fideszes Szabó Tamáshoz képest mindössze 14 szavazat többséggel választották meg Budait október 13-án, csakhogy az eredményt a Területi Választási Bizottság a múlt héten megsemmisítette választási csalásra hivatkozva. Jelen állás szerint november 10-én új választás jön Jászberényben, ha csak Budaiék fellebbezésének nem ad helyt a bíróság.

Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben
A választási bizottság szerint a szavazás alatti egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni.

Eközben a fideszes polgármesterhez közel álló helyi média és Budai közt új konfliktus van kialakulóban. Budai interjút adott a lapnak, ám annak megjelenéséhez nem járult hozzá. Ezt írta minderről:

Jászberény közpénzen finanszírozott „elfogulatlan és pártsemleges” hetilapja, a Jászkürt Újság legfrissebb, holnapi számában egy olyan velem készített interjú fog megjelenni, melynek közléséhez nem járultam hozzá. Az aktualitását vesztett és tartalmi, valamint formai hibáktól hemzsegő riport megjelenését még a nyomdába kerülés előtt, szóban és írásban is próbáltam megakadályozni. Ám a kiadvány főszerkesztője, a Fidesz által kitüntetett Halász Lajos ezzel mit sem törődött. Természetesen holnap reggel első dolgom lesz megtenni a szükséges jogi lépéseket.

A Jászkürt internetes felületén a múlt héten arról írt, hogy egyeztetési okok miatt nem tudtak megjelentetni Budaival egy interjút.

A két fél vitáját lehetséges, csak bíróságon dönthetik el, ahol figyelembe vehetik a sajtóoldal szempontjait is, például azt, hogyha alá tudja támasztani, hogy a riportalany valóban azt mondta, ami végül írásban megjelent.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik