Belföld

Egy DK-s képviselőnőt mentő vitt el, miután egy jobboldali aktivista bántalmazta

A Demokratikus Koalíció a Zeneakadémia elé hirdetett flashmobot arra az időpontra, amikor az épületben Orbán Viktor tartotta meg október 23-ai beszédét. A Mérce tudósítása szerint a DK-sok „féltek kijönni az emberek közé”, illetve „Orbán=Borkai” feliratú táblákkal jelentek meg a helyszínen.

A tömegben ekkor feltűnt Bede Zsolt is, akinek neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, aki nemrég műpénisszel provokálta Alföldi Róbertet Karácsony Gergely egyik rendezvénye után. A Vadhajtások nevű blog szerzőjéről egyébként Tarlós István azt mondta,

Ezt a Bede nevű kificamodott lelkű, bamba lúzert elítélem. Elutasítom, hogy ilyenek védjék Budapestet. Ez az eljárás nemcsak sértő, de infantilis is. Bocsánatot kell kérnie az érintettektől.

Bede a párt egyik aktivistáját bántalmazta, majd elvette és széttépte a nála lévő táblákat. A Mérce szerint a rendőrök később elvezették Bedét, a DK szóvivője pedig közölte: az embereknek elege van a „borkaista” Fidesz-kormányból.

A hvg.hu azt írja, hogy háromnegyed nyolc körül az egyik DK-s önkormányzati képviselőt, Domokos Ágnest mentő vitte el, Arató Gergely DK-s politikus szerint a képviselőnő a vállát fájlalta, Varga Gergely DK-s aktivista szerint pedig Bede Domokos mellébe mart bele.

Domokos Ágnes a DK Facebook-videójában később azt mondta, megviselte az eset, hiszen korábban sosem ütötték meg. A képviselőnő mellkasi zúzódásokat szenvedett.

(via hvg.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik