Belföld

Megint visszavonták a szavazást Hidvéghi Balázs bizottsági alelnökségéről

Harmadszorra is visszavonta az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága, a LIBE a szavazást az egyik alelnökjelöltről, a fideszes Hidvéghi Balázsról. A momentumos Donáth Anna a Facebookon azt írja,

Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban!

 

Az elmúlt két hónapban eddig kétszer mondott nemet az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) arra, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki tisztséget töltsön be a bizottságban.

 

Elmondtuk akkor is: vállalhatatlan, hogy miközben a Fideszt a jogállami normák megsértése, a demokrácia miatt vizsgálják a Néppártban, azt a Hidvéghi Balázst tennék meg a LIBE alelnökének, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást.

 

A Néppárt azóta sem volt képes lecserélni Hidvéghit egy vállalható EPP-s jelöltre. Mivel a Fidesz erős a Néppártban, a belső hatalmi játszmáik miatt ragaszkodnak ehhez a pozícióhoz, miközben nyilvánvaló, hogy a bizottság nem fogja megszavazni. Most megpróbálták harmadszorra is szavazásra bocsátani: ezt a mai napra tervezték, azzal számoltak ugyanis, hogy az egész Európai Parlament a Brexittel és a von der Leyen-bizottságról szóló szavazással lesz elfoglalva – végül azonban mindkét ügyről később lesz szó, így a fókusz újra a bizottsági alelnökökre és a Fidesz vállalhatatlanságára került.

Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban!Az…

Közzétette: Donáth Anna – 2019. október 21., hétfő

A Fidesz kommunikációs igazgatójából lett EP-képviselőnek nem megy simán a bizottsági tagsága. Először szeptemberre halasztották a szavazást róla, majd mégsem mertek szavazni. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik