Belföld

Ők Európa legkeresettebb női bűnözői

22 uniós tagállam legkeresettebb női bűnözőit gyűjtötték össze. A magyar egy drogkereskedő.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata is beszállt az EUROPOL legújabb kampányába, amely azt igazolja, hogy a bűnözés nem nemhez kötött. Az „Európa legkeresettebb” honlapján található női szökevények azt bizonyítják, hogy nők is képesek súlyos bűncselekményekre.

A kampányban szereplő bűnözőket – mindkét nem tagjait – gyilkosság, drogkereskedelem, csalás, lopás, emberkereskedelem miatt keresik. A fókuszban a bűncselekmény mögötti történet áll, így kezdetben álarc takarja a bűnözőt. Ahogy a történet halad, az  álarc részei eltűnnek, a „néző” tippelhet a bűnöző nemére.

A cél, hogy minél többen keressék fel a szökevényeket bemutató honlapot, mert a tapasztalatok szerint ezzel nő az esélye elfogásuknak. A honlapon közvetlenül, név nélkül lehet információkat küldeni közvetlenül a nemzeti nyomozóknak, akik a szökevényt keresik.

A police.hu szerint Dudás Ildikót, a Veszprémi Törvényszék és a Győri Ítélőtábla ítélete alapján bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt körözik, mivel a rá kiszabott 6 éves fegyházbüntetését nem kezdte meg. Dudás 2010 tavaszától 2012 áprilisáig bűntársaival – különös tekintettel élettársára – kereskedett speed, ecstasy típusú kábítószerekkel a Balaton környéki lokálokban és rendszeresen fogyasztotta is a szereket. A körözött nő és élettársa nemcsak a különböző szórakozóhelyeken, hanem gyermekeik jelenlétében, napközben az otthonukban is használták a fenti szereket, továbbá volt olyan alkalom, amikor a kábítószer átvételekor kiskorú gyermekeik is jelen voltak.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik