Belföld

Életfogytiglant kapott a több nővel is erőszakoskodó népligeti gyilkos

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék jogerősen azt a férfit, aki megölt egy többgyermekes anyukát a Népligetben három évvel ezelőtt. A férfi 25 év múlva bocsátható szabadon leghamarabb feltételesen.

A 31 éves S. Krisztián 2016 október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, majd elhívta italozni. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen iszogatni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a nőt, majd agyonverte és egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A 40 éves nő a helyszínen meghalt.

A 31 éves férfi bő egy évvel később több kőbányai és zuglói nőt is bántalmazott. A vádirat szerint négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A férfi mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett. Csak annak köszönhetik, hogy nem történt nagyobb baj, mert mindannyian hangosan kiabáltak és a férfi elszaladt.

A BRFK nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták az elkövetőt. Az ügyészség életfogytiglant kért rá aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt.

S. Krisztián váddal egyezően mindent beismert már a korábbi előkészítő ülésen, s lemondott a tárgyalásról való jogáról is. Az ügyészség azonban a bűncselekmény tárgyi súlya miatt tárgyalást indítványozott az ügyben.

A férfit életfogytig tartó fegyházra ítélte Fővárosi Törvényszék azzal, hogy 25 év múlva bocsátható leghamarabb feltételesen. Emellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A Törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a cselekmények nagy számát és kiemelkedő tárgyi súlyát, valamint sorozat jellegét. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi minden vádpontban beismerte bűnösségét.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik