Belföld

Kipcsak-ügy: Orbán Viktor bakui bakija

Macaristanban (Magyarországon) se kipcsak, se kun önkormányzat nincs.

Néhány napja Orbán Viktor a Türk Tanács bakui ülésén Recep Tayyip Erdoğan török elnök szíriai offenzívájának támogatása mellett azzal hívta fel a figyelmet, hogy volt kazah diktátor, Nurszultan Nazarbajev méltatásakor rátért a magyarországi kipcsakok (kunok) helyzetére.

Magyarországon vannak kipcsakok, sok magyarban van kipcsak vér, ezeknek van önkormányzatuk és Nazarbajev (kazah) elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is.

A videót is közlő Euronews utánanézett, és Magyarországon nincs kipcsakokhoz köthető nemzeti önkormányzat, se kun, se kazah. 13 nemzetiség honos: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán. A kunoknak van mindenféle szövetsége, szervezete és  kapitánya, de egyik sem politikai szervezet, nincsenek olyan feladat- és hatásköreik, mint a nemzetiségi önkormányzatoknak.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács csúcstalálkozóján Bakuban 2019. október 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Chera”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik