Belföld

Távozó fideszes polgármester: Vasárnap gyakorlatilag nem önkormányzati választás volt

A fideszes Ughy Attila alulmaradt a vasárnapi önkormányzati választáson Pestszentlőrincen, a XVIII. kerület eddigi polgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta:

Vasárnap gyakorlatilag nem önkormányzati választás volt, ami részben a győri botránynak köszönhető, valamint annak, hogy nem reagált rá a Fidesz. Ha egy nagy rendszer elkényelmesedik és kevés kontrollmechanizmust épít be ilyen helyzetekre, akkor a most tapasztalt következményekkel kell számolnia.

A kormánypárti politikus ezek után gyorsan Borkai Zsolt győri polgármesterre terelte a szót, akivel kapcsolatban megjegyezte:

Ha egy családos kormánypárti polgármester, abban a városban, ahol az Audikat gyártják, kétes pózokban jelenik meg az Adrián készült videókon, ez témát ad az embereknek.

Hozzátette, az eset és annak „nem megfelelő” kezelése óriási kárt okozott olyan településeken, ahol „egyébként öt-nyolc százalékos előnyben voltak a kormánypártok jelöltjei”.

Fideszes polgármester a Borkai-ügyről: Morálisan elfogadhatatlan, ami történt
A botránynak van egy piszkos magánéleti része, amit a családon belül kell rendezni és nem tartozik a közre – mondta Ughy Attila, a 18. kerület

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik