Belföld

A győriek azt hitték, Borkai legalább fideszes

Keddre kiderült, csak polgármesternek jó, párttagnak nem.

A kormánylap kedden már tényként írja, „Borkai távozik a Fideszből”, mert szexbotránya nemcsak Győrben, hanem országosan is éreztethette hatását, több városban is ezen múlhatott a kormánypárti győzelem. A Magyar Nemzet előzőleg azt írta, hétfőn a pártelnök kérésére konzultációra Budapestre rendelte a polgármestert Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök. A találkozón eldőlt, hogy Borkai Zsolt kedden bejelentheti, kilép a Fideszből. Ebből a feltételes módból lett mostanra kijelentő. Orbán Viktornak tehát az a véleménye, hogy ennyi éppen elég. Azért gondolhatjuk ezt teljesen megalapozottan, mert vasárnap, miután leszavazott, ő maga mondta,

a győriek majd elmondják a véleményüket, én pedig majd hétfőn. Ez a helyes sorrend.

A győriek elmondták. Úgy szavaztak újra Borkaira, hogy polgármesterségénél figyelembe vették a Fidesz-faktort, amelynek fontosságára éppen Orbán Viktor hívta fel a kampányban többször is a figyelmet, és amiről a Fidesz-kongresszuson mondott beszédében sem feledkezett meg, amikor üzent a szegedieknek,  jobban teszik, ha elengedik Botka László kezét, ha nem akarnak kimaradni a fejlődésből.

A győriek nem akartak, és biztos nagyon várták, hogy hétfőn Orbán bejelentse véleményét. Nos, mivel tudjuk, hogy sem nőügyekkel, sem pénzügyekkel nem foglalkozik, a jelek szerint az a véleménye, hogy Borkai nem a polgármesterségre, hanem a párttagságra lett méltatlan.

Kormányszóvivő: Demokráciában élünk, Borkai Zsolt marad Győr polgármestere
Hollik István elárulta, miről lesz szó a keddi sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik