Belföld

Vádat emeltek a diákja kezét eltörő hódmezővásárhelyi tanár ellen

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a tanárral szemben, aki idén tavasszal eltörte diákja kezét az egyik helyi általános iskolában.

A férfi több mint 10 éve tanít az egyik hódmezővásárhelyi általános iskolában. Idén április 5-én a reggeli órákban az egyik fiú az iskola földszinti folyosóján játszott az osztálytársaival, amelynek során az egyik lány cipőjét elvették és a fiúmosdóba vitték.

Az iskola folyosóján tartózkodó tanárt megkérte a lány, hogy hozza ki a fiúmosdóból a cipőjét, melynek a pedagógus eleget is tett. A tanár a cipőt a WC-ből kivitte, amikor is a fiú megállította, kivette a tanár kezéből a cipőt, s azt kérésre sem adta vissza. A fentiekre reagálva a tanár a 13. életévét betöltött fiút a karjánál fogva a mosdóba vezette és a kézmosó melletti WC-fülkébe lökte.

A lökés következtében a fiú nekiütközött a WC-csészének, majd tartva attól, hogy a fejét a csempébe veri, kézzel próbálta magát megtámasztani. Az esés következtében eltört a jobb kezének orsócsontja, mellyel ténylegesen 6 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett.

A járási ügyészség súlyos testi sértés miatt emelt vádat a tanár ellen. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik