A következő élő közvetítés része Borkai Zsolt kedden kiáll a sajtó elé, Tarlós István összecsomagolt

Török Gábor: Ez az első választás 2006 óta, amit a Fidesz nem nyert meg

Török Gábor politológus vasárnap este Facebook-oldalán értékelte az önkormányzati választást. Összegzésképp közzétette, hogy míg 2014-ben a kormánypárté volt, most az ellenzék kezébe került a főpolgármesteri cím és a budapesti közgyűlés is.

Míg 2014-ben 6 ellenzéki és 17 kormánypárti kerület volt a fővárosban, addig most 14 kerület ellenzéki vezetésű, 9 pedig fideszes. A megyei jogú városok vezetésénél az ellenzék-kormánypárt 3-20-as aránya 10-13-ra módosult.

Az értelmezési verseny arról, hogy ki nyert, már elkezdődött, de azzal a ténnyel nehéz vitatkozni, hogy 2014-hez képest a most közösen induló ellenzék jelentősen előretört, a kormányoldal pedig nagyon sok pozíciót vesztett. Ami biztos: 2006 óta ez az első választás, amelyet a Fidesz – ha nem is vesztett el – nem nyert meg

– fogalmazott Török Gábor.

A politológussal egyébként az önkormányzati választás előtt interjúztunk, ezt itt olvashatja el:

Török Gábor: Orbán óriásplakátokon nélkülözhetetlen, de a mindennapokhoz nem kell
A politológus szerint a fideszes hatalomgyár már politika nélkül is képes kitermelni a sikert. Akik ugyanis Orbán Viktor szigetén élnek, olyan veszélyesnek látják a másik világot, hogy meg sem próbálnak dezertálni, így elérhetetlenek az ellenzéknek, amely sorsdöntő választás elé néz vasárnap. Interjú.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik