A következő élő közvetítés része Borkai Zsolt kedden kiáll a sajtó elé, Tarlós István összecsomagolt

Így nyerhetett mindennek ellenére Borkai Zsolt

Borkai Zsolt, a Fidesz orgiabotrányba keveredett politikusa azokban a választókerületekben aratta a legnagyobb arányú győzelmet Győrben, ahol néhány nappal a választás előtt a jobbikos egyéni jelöltek felrúgták az ellenzéki összefogást —írta meg a 444.hu. Borkai 44,33 százalékot kapott, mindössze 641 szavazattal legyőzve az összellenzéki jelöltet, Glázer Tímeát.

Glázer a 16-ból 6 egyéni választókerületet tudott megnyerni: az 5-öst, a 6-ost, a 8-ast, a 10-est, 11-est és a 14-est. Részben ide tartoznak a belvárosi területek, benne a Nádorvárossal, Jancsifaluval és a Városház térrel. Borkai az 1-es és a 2-es kerületben volt a legerősebb, itt 437 és 316 szavazattal verte Glázert. A lap szerint Borkai jelentős győzelme azért is érdekes az 1-es és a 2-es választókerületben, mert mindkét helyen az utolsó pillanatban rúgta fel az ellenzéki összefogást egy-egy jobbikos egyéni képviselőjelölt.

A Jobbik kilép a győri ellenzéki összefogásból
A párt helyi elnöke szerint a kilépést régóta tervezték, nincs köze Borkai botrányához.

A lap szerint nem jött rosszul a Fidesznek, hogy néhány nappal a választás előtt homokszem került az ellenzéki összefogás gépezetébe.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik