Belföld

Bevett egy marék nyugtatót, majd árokba hajtott egy férfi Csurgón

A Nagyatádi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt állította bíróság elé azt a 28 éves nagyatádi férfit, aki bódult állapotban összetörte a főnöke kocsiját Csurgón.

A bűntett előéletű fiatalember – akit korábban csoportosan elkövetett rablás miatt 5 év 6 hónap fegyházra ítéltek – tavaly szeptemberében egy csurgói cégnél dolgozott. Miután a munka befejezését követően hazaszállították, bevett 34 darab nyugtató hatású, antidepresszáns gyógyszert.

Ezt követően visszavitette magát Csurgóra, hogy találkozzon az egyik rokonával, majd miután nem járt sikerrel, a munkáltatójának telephelyén lévő pihenőszobában húzta meg magát. A férfinak egy aznap történt baleset miatt fájt a lába, ezért az éjszakai órákban elhatározta, hogy keres egy orvost. Mivel nem akart gyalog menni, ezért lenyúlta a telephelyről az egyik kocsit.

A bódult férfi néhány száz méter megtétele után azonban rossz sebességi fokozatba – hátramenetbe – kapcsolt, mely miatt az autó az árokba sodródott. A rendőrök még aznap éjszaka elfogták a férfit.

A Nagyatádi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Emellett 2 évre eltiltotta a vezetéstől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik