A következő élő közvetítés része Karácsony Gergely az új főpolgármester, tíz megyei jogú városban győzött az ellenzék

Fekete Győr Andrásban fel-le jár a hideg és a meleg levegő

Nehezen találta a szavakat a Momentum elnöke, Fekete Győr András az ellenzék jó szereplése kapcsán. Kérdésünkre elmondta, Donáth Annához hasonlóan egyedül azt tudná kudarcként megélni, ha 2014-hez képest stagnálna az ellenzék és nem nyerne több kerületet, de ez úgy látszik, nem valósul meg.

Ez most egy nagyon nagy arányú győzelemnek tűnik, de várjuk ki a végét.

A megannyi próbálkozás után most tűnik először igazán sikeresnek az ellenzéki összefogás, amivel a párt elnöke is egyetért, de a DK-val és a szocialistákkal való további együttműködésről még nem beszélt. Mint mondta, „soha nem fogunk tudni korrupt elemekkel együtt dolgozni, őket irtani fogjuk, ahol csak tudjuk, akikkel azonban együtt lehet működni, azokkal együtt fogunk 2022-ben is.

Kérdésünkre elmondta, szerinte Kerpel-Fronius Gábor is legyőzte volna Tarlós Istvánt a főpolgármesteri címért folytatott versenyben, ennek ellenére nincs rossz szájízük amiatt, hogy most Karácsony Gergely áll nyerésre.

Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban egy erőteljes kampányt rakott össze, amiben a Momentum is sokat segédkezett. Ha nyer, nagyon fogok neki gratulálni, megérdemli.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik