Belföld

„Visszajövök, és meg foglak ölni!” – mondta főnökének a fizetését követelő hússzállító

Letartóztatását indítványozta a Szentendrei Járási Ügyészség annak a szír férfinak, aki fegyverrel követelte a fizetését a főnökétől egy pomázi húsüzemben.

A sofőrként dolgozó férfi hat és fél évvel ezelőtt érkezett Magyarországra. Menekült státusz iránti kérelmét elutasították, jelenleg oltalmazottként tartózkodik az országban.

A férfi, miután megtudta, hogy az előre tervezett feladatai mellett újabb helyekre kell árut vinne, dobálni kezdte a húsáruval megrakott rekeszeket, ezért az üzem vezetője hazaküldte a dühöngő embert. A férfi délután visszatért a húsüzembe, hogy a szintén ott dolgozó társát hazavigye.

Kiszállt a kocsiból és felugrott a húsüzem teraszára, ahol több munkatárssal együtt a raktáros is tartózkodott. Emelt hangon a fizetését követelte, majd a főnökéhez lépett, megragadta a pólóját és a nyakánál fogva rángatni kezdte. Ezt követően a kocsijához ment, magához vett egy gáz-riasztó fegyvert és azzal a munkatársai felé hadonászott. Az üzem vezetőjének azt kiabálta, hogy „visszajövök, és meg foglak ölni!”, majd kihajtott a kapun.

A férfi az erőszakos és fenyegető fellépése ellenére sem kapta meg a követelt pénzt. Az önbíráskodással gyanúsított férfi elrejtőzésétől, szökésétől életkörülményei miatt tartani kell. A Szentendrei Járási Ügyészség ezért indítványozta a letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a hússzállító letartóztatását. A férfi fellebbezett a döntés ellen. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik