Belföld

Elítélték az amfetaminlabort működtető nagykőrösi férfiakat

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházzal sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a két férfit, akik amfetaminlabort működtettek egy nagykőrösi tanyán 2015-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat mint tettest és bűnsegédet.
A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt korábban már elítélt férfi arra kérte a társát, hogy költözzön be egy nagykőrösi tanyába, ahol kábítószert fognak majd előállítani.

A tanyát állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek A megállapodás szerint amfetamint állítottak elő vegyiáru-üzletekben beszerzett anyagokból. A férfiak felosztották a munkafázisokat egymás között, egy gyártási folyamat során 8-12 gramm drogot gyártottak, az elvárásuk napi három-négy sorozat elkészítése volt.

Döntésével a táblabíróság – kezdeményező szerepére tekintettel –  súlyosított az elsőrendű vádlottra kiszabott hét és fél éves büntetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik