Belföld

Hallucinált éjjel, ezért akart ollóval ölni 

Emberölés kísérlete, magánlaksértés és zaklatás miatt emeltek vádat a 34 éves férfi ellen.

A férfi egy Zirc-környéki faluban odahaza számítógépes munkát végzett, napi rendszerességgel ivott, esetenként nyugtatóra. Ez vezetett oda, munka közben már hallucinált, képeket látott és  hangokat hallott, amelyek kódoltan cselekvésre utasították.

Március végén, kora délután a szomszédjában lakó sértett láncra kötött kutyájának hangos vonyítása miatt átkiabált, hogy engedje el az állatot, ha nem, akkor megöli. A fenyegetés hatására a sértett utóbb zaklatás vétsége miatt kérte a vádlott felelősségre vonását.

A vádlott aznap ismét hallucinált, késő délután orvoshoz ment, gyógyszert írtak fel neki. Este ért haza, éjfél körül ismét hangokat hallott. Egy 20,5 centi hosszú ollót vett magához, és az utcájában házról házra járva figyelte, honnan jönnek a hangok.

Végül a szomszédnál állt meg. Bekopogott. Az ajtót nyitó férfira támadt, az ágyra lökte, meg akart szúrni, majd kirángatta a teraszra. A szomszéd az utcára menekült, de utolérte, az árokba lökte, ismét próbált szúrni. A férfi a legtöbb támadást ki tudta védeni, de így is megsérült.

A vádlott támadása ugyanakkor a sértett kitartó védekezése nélkül a halálához is vezethetett volna. A Veszprém Megyei Főügyészség szerint a vádlottnál a gyógyszerek és alkohol fogyasztása miatt fellépő pszichiátriai tünetek, hanghallások nem jelentenek a beszámítási képességét korlátozó vagy kizáró tényezőt, ezért börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik