Belföld

Répássy Árpád lett az Országos Bírósági Hivatal új elnökhelyettese

Áder János köztársasági elnök 2019. október 1-jével Répássy Árpádot nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökhelyettesévé.

Répássy 1997 óta teljesít szolgálatot a bírósági szervezetben. 2003-ban kapott bírói kinevezést az Ózdi Városi Bíróságra. 2006-tól a Miskolci Városi Bíróságon, 2010-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon ítélkezett polgári ügyszakban. Ugyanebben az évben a Miskolci Járásbíróság elnöke lett, 2016-tól pedig a Miskolci Törvényszék elnöke volt. Az elmúlt években az OBH számos munkacsoportjában és projektjében is közreműködött.

Répássy fontos feladatának tartja a bírói ön- és jövőkép építését. Az OBH honlapjára feltöltött bemutatkozó kisfilmjében azt mondta, hogy nagy hatással volt rá a bírósági szervezetnek az a fajta átalakulása, ami nyolc évvel ezelőtt történt.

A bírósági szervezetet az elmúlt negyven évben példátlanul eredményessé tevő csapatnak lehetek a része. És egy olyan embert, illetve egy olyan embernek a munkáját segíthetem elnökhelyettesként, elnök asszonyra gondolok, akik azt gondolom, hogy az elmúlt években bizonyították, hogy a jogalkotói szándéknak tökéletesen megtudott felelni a bírósági szervezet. És egy olyan fejlődést, olyan sikereket tudtunk elérni, amit én azt gondolok, hogy teljesen példátlan

– fogalmazott Répássy.

Répássy Árpád, a korábbi fideszes igazságügyi minisztériumi államtitkárnak, Répássy Róbertnek a rokona.

Fotó: birosag.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik