Belföld

Gulyás Gergely a Simpson családdal is ujjat húzott?

A miniszter nem sejthette, ki áll Greta Thunberg mögött.

Az Euronews a News18 alapján azt írja, hogy a Simpsons alkotói ismét elébe mentek a jövőnek. Gyakorlatilag Greta Thunberget is „megjósolták” a világ egyik legnépszerűbb sorozatában. Lisa Simpson ugyanazt mondta, mint a svéd klímaaktivista az ENSZ klímacsúcsán.

A Simpsons sorozat hetedik évadában Lisa túl optimista  osztálytársának magyarázta el, mire számíthat 50 év múlva.

A globális felmelegedéssel a mérgező légkörben csapdába eső széndioxiddal az óceánok rendkívül fel fognak melegedni és a tengerszint-emelkedés elárasztja az alacsonyabban fekvő területeket, és lerombol mindent, ami marad.

Lisa problémáját környezet miatti kétségbeesésnek minősítették, amire boldogság-gyógyszert ínak neki. Az egybeesések miatt elkezdett terjedni egy fotó, Lisát úgy ábrázolják, ahogy Greta Thunberg nézte Donald Trumpot, amikor az amerikai elnök megjelent.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón „16 éves beteg kisgyereknek” nevezte az alternatív Nobel-díjas  Greta Thunberget, akit szerinte csak kihasználnak, mert az Asperger-szindróma betegség. Emiatt Szél Bernadett megírta neki, hogy jobban tenné, ha bocsánatot kérne, mert az autizmus nem betegség, hanem olyan állapot, amely eltérő fejlődéshez vezet. Az Asperger-szindróma az autizmus egyik típusa, amire átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint jellemző, Magyarországon pedig mintegy 100 ezer ember él autizmussal. Mivel a sorozat folytatódik nem kizárt, hogy Lisa találkozik még Gulyás Gergellyel, esetleg Trumppal.

Greta Thunberg sírva osztotta ki a politikusokat
„Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat. Hogyan merészelitek?”

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik