Belföld

A DK képviselői újra megpróbáltak beolvasni egy közleményt a köztévében

A Demokratikus Koalíció négy képviselője kereste fel szombaton a köztévé Kunigunda utcai épületét, miután pénteken a bíróság elutasította az óbudai jegyző tavaly decemberi birtokvédelmi határozatát, amit ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az MTVA. Ebből ugyanis az következik, hogy a nyilatkozatuk beolvasását váró politikusokat nem lehetett volna kidobni az épületből.

A DK-s politikusok célja ismét az volt, hogy beolvastassák az ügyben írt közleményüket. A 444.hu azt írja, a képviselők beléphettek a plexivel megerősített kerítésen, ahová a sajtó munkatársai már nem követhették őket. Az épületben a belső beléptető kapuig jutottak el, ott Fürst-Borsos Ádám kommunikációs vezető és a biztonsági főnök fogadta őket. Rövid egyeztetés után Vadai Ágnes a köztévé kamerájába olvasta a közleményt.

Adásba viszont nem ez került, hanem egy hosszú anyag azzal a címmel:

Folytatódott az ellenzéki cirkusz az MTVA épületében.

A 444.hu cikke szerint az összeállításban a közmédia jogi képviselője magyarázta el, miért nincs igaza az ellenzékieknek a bírósági döntés értelmezésekor, és különben is „ez csak egy döntés volt a sok közül”, majd Vadai következett, de tőle csak annyi hallható, hogy érdeklődik, veszi-e őt a kamera, a közlemény szövegét nem játszották be a híradóban.

A DK videójának 23. percétől látható Vadai próbálkozása:

https://www.facebook.com/dk365/videos/740826799675945/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik