Belföld

Tizenkét év fegyházat kapott a vállalkozóra és feleségére lesből tüzelő férfi

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt 12 év fegyházra ítélte a Szombathelyi Törvényszék jogerősen azt a 24 éves férfit, aki rálőtt egy vállalkozóra és feleségére azért, hogy pénzüket megszerezze.

A fiatalember 2016-ban ismerte meg a vállalkozót, akiről megtudta, hogy agancsvásárlás miatt gyakran tart magánál nagyobb pénzösszeget. Egy ilyen ügylet kapcsán nézeteltérésük támadt, a fiatalember megharagudott a vállalkozóra és elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével olyan helyre csalja, ahol a pénzét el tudja venni.

Vásárolt az interneten egy kispuskát hangtompítóval, lőszerekkel, s vett hozzá egy távcsövet is. tavaly szeptemberben egy kavicsbányatóhoz hívta azzal, hogy ott agancsokat ad át neki. A férfi a megadott találkozóhely közelében elrejtőzött és amikor a férfi megérkezett, majd kiszállt az autójából, lesből három célzott lövést adott le rá, a vállalkozót az arcán, a vállán és a felkarján találta el. Az autóban ült a férfi felesége is; a fiatal a járműre négy lövést adott le, ám az asszony már az első lövések hangjára lecsúszott az ülésen, így az utastérbe hatoló lövedékek nem érték el.

A vállalkozó maga kért orvosi segítséget egy közeli településen, nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. Az elkövetőt másnap munkába menet fogták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik