Belföld

„Nyisd ki az ajtót, mert megöllek!” – üvöltötte barátnőjének a tatabányai bevásárlóközpontnál lövöldöző férfi

H. Martin és barátnője egy tatabányai lakásban él. Bevásárolni indultak csütörtökön a nő autójával, amikor a férfinek csörgött a telefonja. A 26 éves férfi a nő felszólítására sem vette fel a készüléket, ezen összevesztek.

A nő megkérte a férfit, hogy szálljon ki a kocsiból, aminek eleget is tett. A nő ezt követően hazament a lakásba, hogy összepakolja a dolgait és elköltözzön, majd visszaindult bevásárolni. A férfi a saját autójával barátnője után ment az üzlet parkolójába, hogy beszéljen vele, a nő viszont, amikor észrevette, el akart hajtani az autójával, de az élettársa elállta az útját.

A férfi három lövést adott le a gázfegyverével azért, hogy maradásra bírja, majd fegyverrel a kezében odament a barátnője kocsijához, és ki akarta nyitni az ajtót, közben azt kiabálta, hogy „nyisd ki, mert megöllek!”. A férfi nem tudta kinyitni az autó ajtaját, ezért egy alkalommal ököllel ráütött a bal oldali visszapillantó tükör házának tetejére, majd visszaült a saját autójába és távozott a helyszínről.

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban 1 év 4 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönre, valamint 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit.
Az ügyész tudomásul vette a határozatot, a védelem azonban három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik