Belföld

Négy év három hónapot kért az ügyész a csecsemője karját eltörő ötvöskónyi férfire

A Nagyatádi Járási Ügyészség minősített testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal az Ötvöskónyiban élő 42 éves férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta 6 hónapos csecsemőjét és a gyermek védelmére kelő élettársát.

Az asszony az élettársával közösen nevelte a nő korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyermekét. Kapcsolatukból tavaly novemberben egy kisfiú született. A férfi a gyermek sírása miatt gyakran indulatba jött, ezért legkevesebb négy alkalommal bántalmazta csecsemőkorú gyermekét. A kisfiú édesanyja igyekezett védelemzeni a kicsit, de ilyenkor őt is megverte. Sőt, olyan is előfordult, hogy a gyermeket az anyja karjában bántalmazta.

Áprilisban a férfi és családja Dalmandon tartózkodott, amikor a édesanyát telefonon hívták, ezért gyermekét odaadta a férfinak. A kisfiú sírni kezdett nála, ezért megragadta és megfeszítette a csecsemő jobb felkarját, ami ettől roppanó hangot adott. A férfi ezt hallva megijedt és nem bántotta tovább a kiskorú sértettet. A gyermeknek a bántalmazás következtében a jobb felkarcsontja tört el.

A gyermek sérüléseit néhány nappal később a helyi családsegítő vette észre, aki azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt, bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkértem az anyát, vetkőztesse le a picit. Akkor láttam, hogy lóg a jobb válla, minden mozdításra fájdalmasan sír. Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból

– nyilatkozta Köves Lilla, a családsegítő az Atádhírnek közvetlenül a bántalmazás után..

A férfit ezt követően őrizetbe vették, majd letartóztatták, a gyerekeket pedig azonnal kiemelték a családból. Az ügyészség 4 év 3 hónap börtönt kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, valamint indítványozták a szülői felügyeleti jogának megszüntetését.

Bilincselő rendőr (bilincs, bilincsben, rendőr, )
Bűnösnek vallotta magát az öt hónapos kisfiát félholtra verő ötvöskónyi apa
Az apa meg akarta akadályozni, hogy kórházba vigyék a picit, de a családsegítő bevitte a sürgősségire. Az orvosok szerint, ha nem így tesz, akkor már a másnapot sem élte volna túl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik