Belföld

Bűnösnek vallotta magát az öt hónapos kisfiát félholtra verő ötvöskónyi apa

Bilincselő rendőr (bilincs, bilincsben, rendőr, )
Bilincselő rendőr (bilincs, bilincsben, rendőr, )

Ahogy arról korábban beszámoltunk kis híján agyonverte az öt hónapos kisfiát egy ötvöskónyi apa. A pici életét csak a családsegítő gyors beavatkozása mentette meg. Ő vette észre, hogy a babát megverhették. A szülők azt mondták, nem történt semmi, de nem hagyta annyiban.

Egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt, bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkértem az anyát, vetkőztesse le a picit. Akkor láttam, hogy lóg a jobb válla, minden mozdításra fájdalmasan sír. Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból

– nyilatkozta Köves Lilla, a családsegítő az Atádhírnek.

A családsegítő ezt követően a nagyatádi sürgősségi osztályra vitte a csecsemőt és az anyát. Innen rohammentővel vitték a picit a kaposvári megyei kórházba, ahol később közölték, ha akkor nem került volna orvoshoz a kisbaba, valószínűleg nem érte volna meg a következő 24 órát.

A babának homloklebeny sérülése lett, szilánkosra tört felkarcsontja, nagyfokú alultápláltságban szenvedett. A 40 éves apát őrizetbe vették, majd letartóztatták. Kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés, kisgyermek veszélyeztetése miatt indult nyomozást ellene. Úgy tudjuk, hogy a helyszínelés során még mindent tagadó apa részleges beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Fotó: illusztráció Vásárhely24/Szombat Mihály

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik