Belföld

A szombathelyi közgyűlés elítélte, hogy Hende Csaba hazaárulózásra buzdított

Elítélte a szombathelyi közgyűlés, hogy Hende Csaba hazaárulózásra biztatta a közönséget egy helyi lakossági fórumon. A képviselők 12:8 arányban (Molnár Miklós és Koczka Tibor alpolgármestereket is ideszámítva) fogadták el a határozatot – írja a nyugat.hu. A képviselők az alábbi szöveget fogadták el:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja, hogy a politikai gyűlöletkeltés és uszítás valamennyi formáját, így különösen a Dr. Hende Csaba által 2019. szeptember 23. napján elmondott beszédben foglaltakat elutasítja, egyben tagjai kinyilvánítják arra irányuló szándékukat, hogy a városi közéletben egymás méltóságának, valamint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása mellett kivannak politizálni.

Hende Csaba előadásával kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is megkérdezték a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás elmondta, Hende Csaba nem használta a hazaáruló szót. Ebben igaza van, de azt kifelejtette, hogy a közönséggel ezt kiabáltatta, nem is egyszer, sőt arra buzdította az embereket, hogy hangosabban kiabálják a hazaáruló szót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik