Belföld

Öt hónapon át zsarolta, terrorizálta kiskorú tanulótársát egy gyöngyösi középiskolás

Öt hónapon keresztül fenyegette és terrorizálta kiskorú iskolatársát egy 17 éves gyöngyösi diák.

A középiskolás január közepétől személyesen és sms üzenetek formájában azzal fenyegette a tanulótársát, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, „ráfázik”, megveri, megöli, illetve eltöri az orrát. Emellett azt is kilátásba helyezte, hogy közzé fog tenni az interneten egy olyan videót, melyen dohányzik, így a szülei előtt fény derül majd a káros szenvedélyére.

A tini alkalmanként 1.000 és 45 ezer forint közötti összeget követelt a gyerektől. A pénz átadására rendszerint iskola után került sor a város különböző pontjain. A megfélemlített tanuló 5 hónap alatt legalább 220 ezer forintot adott át neki, aki a megszerzett pénzt felélte, illetve elszórakozta.

A gyerek sokáig bízott abban, hogy ha fizet, idővel abba marad majd a zsarolás. Ez azonban nem így történt, ezért a fiú végül beszámolt szüleinek a történtekről. Ők pedig úgy döntöttek, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen. A középiskolás – aki erről nem tudott – eközben tovább zsarolta áldozatát, mobiltelefonjáról fenyegető üzeneteket küldött a számára, melyekben 10 ezer forintot és a gyerek nagy értékű mobiltelefonját követelte.

Ezek átadása érdekében egy május végi napon Gyöngyös egy meghatározott pontjára rendelte a fiút, aki azonban nem egyedül érkezett a helyszínre, ugyanis távolról több civil ruhás rendőr is követte őt. Amikor a tini elvette a kisiskolástól az értékeit, a nyomozók akcióba léptek, és rövid üldözés után elfogták a zsarolót, akit őrizetbe vettek, majd letartóztattak.

Az Egri Járási Ügyészség letöltendő börtönt, és részleges vagyonelkobzást kért a középiskolásra súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik