Belföld

A polgármester lemondását követelik a csányiak az óvodai tragédia miatt – megszólalt a község első embere

A polgármester lemondását követelik a csányiak a csütörtök déli óvodai tragédia miatt. A gyerekek az udvaron játszottak, amikor kidőlt egy mászóka: egy 6 éves kislány meghalt, két másik gyereket pedig kórházba kellett szállítani.

A Blikk szerint a helyiek a tragédia után spontán megindultak az önkormányzat elé, ahol egy emberként skandálják, hogy mondjon le a polgármester. Szavakat nem válogatva ordítják, hogy miatta halt meg az óvodás kislány.

Az ATV-nek a szülők azt mondták, hogy ők már korábban is jelezték, hogy rossz állapotban van ez a mászóka. Sőt, gyűjtést is szerveztek a játékok karbantartására.

Jótékonysági eseményt csináltunk, amiből összejött 320 ezer forint. Ez oda lett adva az óvodának, hogy javítsák meg, s új játékokat vegyenek, ami nem történt meg

– nyilatkozta egy helybéli nő. A polgármester elismerte, hogy régi játékok vannak az udvaron.

Az óvodát most szerettük volna felújítani, az óvoda udvart pályázati forrásból

– közölte Medve István, a település első embere.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kidőlt a mászóka a csányi óvodában, egy kislány meghalt, két gyereket kórházba vittek
A tragédia után azonnal elvitték az óvodából a többi gyereket. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik