Belföld

„Tönkretetted az életünket, soha nem fogom megbocsátani, hogy megölted a fiam” – mondta az anya az ásotthalmi gyilkosnak

Hat év hat hónap börtönre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a 39 éves többgyermekes férfit, aki agyonverte a lakótársát egy pezsgősüveggel tavaly júniusban.

Gy. László több mint tíz éve ismerkedett meg munkatársával T. Istvánnal barátok lettek, és szoros kapcsolatot tartottak fenn egymással. Gy. László az élettársával és közös gyermekeikkel 2003-tól az asszony édesanyjánál lakott egy ásotthalmi tanyán.

A férfinak azonban tavaly februárban távoznia kellett a lakásból, mert az élettársával és a hat gyerekével is erőszakosan viselkedett. Az ügyészség tavaly januárban vádat is emelt ellene nemi erőszak és gyermekbántalmazás miatt. (Azóta ebben is elítélték, 3 év 4 hónapot kapott jogerősen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt.)

Miután kirakták a házból a munkatársa segítségére sietett és befogadta a tanyájába, azzal a feltétellel, hogy ha van pénze, akkor albérleti díjat fizet a szobáért, ha nincs, akkor a lakhatás fejében rendben tartja a tanyát. A férfi azonban a havi tízezer forintos bérleti díjat sem pengette ki neki.

Gy. László és lakótársa minden nap nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott a munka után, ilyenkor lerészegedtek, s rendszeresen veszekedtek. A viták leggyakoribb oka az volt, hogy a kötekedő férfi nem járult hozzá a közös költségekhez.

Tavaly május végén Gy. László feldarabolt tujafákhoz jutott, amit traktorral a kollégája tanyájába szállítottak. A házigazdát bántotta, hogy az ő engedélye nélkül vitetett fát a tanyájára, ezért ismét összeszólalkoztak. Később megbékéltek, majd együtt italoztak, s lefeküdtek aludni. Gy. Lászlónak azonban nem jött álom a szemére, ezért átment a másik szobába, és rángatni kezdte a szállásadóját, hogy igyon vele tovább.

T. István azonban már nem akart inni, s megpróbált visszafeküdni. Ezen a férfi annyira berágott, hogy többször is fejbe vágta egy pezsgősüveggel. Ezután a cimborája testét a bejárati ajtóig vonszolta, majd otthagyta, és lefeküdt. Lakótársa pár órával később meghalt.

Amikor Gy. László felébredt és meglátta a mozdulatlan testet, ahol hagyta, elment dolgozni.

Az orvosszakértő megállapította, hogy a házigazda halálát koponyatörés és a kemény agyburok feletti vérzés okozta, ami légzési-keringési elégtelenséghez vezetett. Élete azonban megmenthető lett volna, ha a férfi azonnal orvost hív hozzá a bántalmazás után. A Szegedi Törvényszék 6 év 6 hónapra ítélte Gy. Lászlót februárban első fokon.

A döntést az ügyész tudomásul vette, de a férfi és védője is enyhítésért fellebbezett, ezért a táblabíróságra került az ügy. A táblabíróságon megtartott csütörtöki tárgyaláson ott volt az áldozat édesanyja is. Amikor megkérdezte a bíró, hogy kíván-e a bűnösségét beismerő elkövetőnek valamit mondani, netán megbocsát-e neki az alábbiakat mondta:

Bár keresztény ember vagyok, de soha nem fogom neked megbocsátani, hogy megölted a fiam. Tönkretetted az egész életünket

– mondta az anyuka, hozzátéve soha életében nem fogja tudni feldolgozni ezt a fájdalmat. Gy. László ezek után csak annyit mondott, hogy ezek után már nem akar semmit sem mondani. A táblabíróság végül helybenhagyta a törvényszék ítéletét, a férfi jogerősen is 6 év 6 hónap börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik