Belföld

Németh Angéla: politikai okokból nem engedtek el gyerekeket egy drogprevenciós rendezvényre

Az Index számolt be Németh Angéla XV.kerületi DK-s polgármester Facebook-posztjáról, amelyben a politikus egy visszás esetről számol be.

Eszerint egy három éve rendszeresen megtartott ifjúsági rendezvényre idén nem mehettek el a kerület állami iskolákba járó diákjai, ugyanis Kovács Katalin, a kerület iskoláit fenntartó Észak-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója megtiltotta azt. A fesztivált a DK-s vezetésű XV. kerületi Önkormányzat és a XV. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat szervezte közösen a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagszervezeteivel.

Németh szerint Kovács

előbb nem engedélyezte az ifjúsági fesztivál teremhasználatát, majd mire ezt a problémát megoldotta az önkormányzat, több szülő beszámolója szerint, a felügyelete alá tartozó iskoláknak megtiltotta a részvételt a hároméves rendezvényen. Így ma csak a magániskolák tanulói vesznek részt a III. Ifi Feszten. Mintegy 150 diáknak adnak a szervezők egy bűnmegelőzési előadásokkal, drogprevencióval foglalkozó, koncertekkel, játékokkal tarkított napot ajándékba.

A tankerületi vezető az Indexnek azt mondta, hogy

a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az önkormányzatok az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat kizárólag tanítási időn kívül és a pedagógiai programban meghatározott feladatok végrehajtásának biztosításával használhatják. Mivel szeptember 20-a tanítási nap, és a rendezvény megzavarhatta volna az oktatás rendjét, ezért nem adtam rá engedélyt.

Németh Angéla tavaly szeptemberben egy hajszállal verte meg a fideszes jelöltet az időközi helyi polgármester-választáson.

Kiemelt kép: Soós Lajos/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik