Belföld

Újabb közvélemény-kutatásnak álcázott lejáratás

Most Németh Angéla XV. kerületi polgármester került a célkeresztbe.

A XV. kerületet is elérte az országszerte ismert kampánytechnika.

Vigyázat, csalók!

Az önkormányzat ezzel a címmel hívja fel honlapján a figyelmet, hogy – telefonos közvélemény-kutatásnak álcázva – próbálják a  polgármestert, Németh Angélát lejáratni.

Kedden erről lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz.A megtévesztő módszer lényege, hogy átlagos politikai kérdéseket később felváltják a tényként megjelenített manipulatív, vagy hazug állítások, amelyek célja a politikai ellenfél befeketítése.

A XV. kerületieknek szánt álkutatásban azokat a fordulatokat használják álcázott kérdésként Németh Angéla polgármesterrel, az önkormányzattal és a polgármesteri hivatal dolgozóival kapcsolatban, amelyek a képviselő-testületben a költségvetési vitában a kormánypárti képviselők részéről hangzottak el.

Mint megtudtuk, ezúttal az utolsó kérdés az volt, hogy befolyásolná-e a szavazót, hogyha Németh Angéla nyer, akkor a 15. kerület Gyurcsány Ferenc és a DK kifizető helye lesz.

A cég munkatársa mindig tudja, ki hova van bejelentve – írta az önkormányzat, amely szerint ugyan nincs politikai megbízó, de a hasonló „kutatások” mögött mindig egy cég állt. A Magyar Hang szerint ugyanaz a cég kampányol kérdésekbe burkolt állításokkal a Fidesz polgármester-jelöltei mellett nemcsak Budapesten, hanem szinte mindenütt, ahol éles verseny várható az önkormányzati választásokon.

Az RTL Klub megkereste a kutatást végző céget, hogy megtudja, kinek a megbízásából dolgoznak, de nem árulták el. Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke cáfolta, hogy ők rendelték meg a szolgáltatást, a kormány pedig tudatta, nincs szerződése a céggel.

Kiemelt kép: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Németh Angéla, az ellenzék közös XV. kerületi polgármesterjelöltje érkezik sajtótájékoztatójukra augusztus 28-án. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik