Belföld

Trócsányi két arca: itthon bevándorlásellenes, Brüsszelben tudós diplomata

Nem, kedves Fidesz, ez már nem így megy! 2010 óta ez a játék: Orbán Viktor megbízottjai felöltik az elegánsabb ruhájukat, pontokba szedik és angolul előadják a fideszes kormányzás moderált és szakmainak tűnő védelmét az EU különböző fórumain – majd magyarul, a magyar közönségnek a leghazugabb összeesküvés-elméletekkel állnak elő

írta Facebookon Donáth Anna arra reakcióul, hogy a Fidesz nagyon máshogy kommunikál Trócsányi László biztosjelöltről itthon és az EU különböző fórumain.

A Momentumos EP-képviselő ezért lefordította angolra azt a Facebookon terjesztett képet, amivel Magyarországon kampányol a Fidesz Trócsányinak.

Donáth Anna felidézte, hogy Trócsányi utódja az igazságügyi miniszteri székben, Varga Judit a héten a 7. cikk szerinti eljáráshoz szükséges meghallgatáson, angolul egészen mást adott elő, mint aztán a magyar sajtótájékoztatón.

„Máshogy érvelnek a biztosi pozícióra egyébként teljesen alkalmatlan és méltatlan Trócsányi László mellett angolul, és mást írnak a Fidesz hivatalos, magyar nyelvű fizetett hirdetéseibe a belföldi közönségnek. A buta és hazug összeesküvés-elméleteket Sorosról és a bevándorlásról” – tette hozzá a képviselő.

Érdemes összehasonlítani a külföldre szánt kampányképet, amit például Deutsch Tamás osztott meg.

Itt azt említik, hogy Trócsányi alkotmánybíró volt, együttműködött a Velencei Bizottsággal, három országban dolgozott nagykövetként, igazságügyi miniszter lett, ráadásul 150 tudományos munkát publikált négy nyelven.

Tehát kifelé egy européer diplomata, jogtudós képet közvetít a Fidesz, Magyarországra pedig azt, hogy Trócsányi a Soros-terv elleni küzdelem fontos alakja.

Trócsányit már szakbizottsági alelnöknek sem akarták megválasztani, és a biztosi kinevezése is kérdéses. Annyi biztos, hogy minden magyar ellenzéki képviselő ellene fog szavazni, és frakcióik is fontolgatják ezt.

Trócsányi bővítési biztos lesz vagy az első áldozat?
Rá lehet-e bízni az unió bővítését az Orbán-kormány volt miniszterére? Vagy Trócsányi László az a sakkfigura, akit könnyű lesz leszedni a tábláról?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik