Belföld

Szennyvízaknába fulladt egy nő a villánykövesdi sertéstelepen

Lezárult a Pécsi Törvényszéken annak a villánykövesdi sertéstelep vezetőjének a pere, aki egy másik nő halálát okozta azzal, hogy nem gondoskodott megfelelően a telepen található szennyvízaknák biztonságáról. D. I. -t hat hónap fogházra ítélték jogerősen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, ennek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztették.

A másodfokon eljáró törvényszék annyiban bírálta felül a Siklósi Járásbíróság februári ítéletét, hogy a telep vezetőjét mentesítésben részesítették, ez azt jelent, hogy a nő a próbaidő letelte után is büntetlen előéletű marad.

Az asszony feladatai közé tartozott a telephely működtetési feltételeinek megszervezése, és a telephelyen dolgozó állatgondozók és karbantartók munkájának irányítása. De ennek nem tett eleget és nem gondoskodott a szennyvízülepítő aknák és fedőlapjaik biztonságáról, az aknafedő lapok felülvizsgálatáról, folyamatos karbantartásáról, javításáról, cseréjéről, illetve azok elkerítéséről, a beesési veszély elhárításáról, valamint arról, hogy az aknák közelébe illetéktelen személyek ne juthassanak.

Egy nő 2016 december elején átmászott valamiért a telepet övező kerítésen és megközelítette az egyik szennyvízülepítő aknát. Ráállt az akna tetején található korhadt, hiányos deszkalapokra, melyek nem bírták el a súlyát, ezért a nő az aknába zuhant, majd belefulladt az abban található folyadékba.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Craig Lassig

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik