Belföld

Tagadja bűnösségét a szikszói kettős gyilkossággal vádolt polgárőr

Bár a hazugságvizsgálaton már korábban megbukott, tagadja a bűnösségét az a korábban polgárőrként dolgozó férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kivégzett egy idős házaspárt 2011 áprilisában.

A 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizike nénit egészen állatias brutalitással gyilkolták meg. Székhez kötözték őket és gyakorlatilag addig ütötték a fejüket, mellkasukat egy baltával, míg meg nem haltak.

A házaspár holttestét négy nappal később fedezte fel az egyik szomszéd. Mivel az elkövető vagy elkövetők kiléte nem volt megállapítható, a nyomozást 2015. decemberében felfüggesztették. 2018 őszén azonban a genetikai szakértői vélemény alapján beazonosították, majd elfogták a gyanúsítottat. A férfi először azt állította, hogy a szeretteivel volt otthon, amikor történt a gyilkosság. Ez az állítása azonban gyorsan megdőlt, mert kiderült, hogy abban az időben pont a lányával sms-ezett.

Sz. Sándort egy másik bűncselekménnyel is meggyanúsították az idén. A vád szerint egy másik idős férfit is megtámadott. Miután áldozata elvesztette az eszméletét, átkutatta a házat, hogy elvigye a készpénzt és az idős férfi értékeit. Az áldozat túlélte a támadást, de mivel hátulról támadt rá a rabló, nem tudott személyleírást adni.

A letartóztatásban lévő férfi ügyvédje lapunk megkeresésére azt mondta, hogy ügyfele továbbra sem érzi bűnösnek magát.

Azt állítja, hogy nem ő követte el azokat a bűncselekményeket, amivel gyanúsítják

– mondta Lichy József, aki szerint hamarosan lezárják a nyomozást.

Megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget, hogy megtudjuk lezárult-e már a nyomozás, és ha igen, akkor, hány évet kért a kettős gyilkossággal gyanúsított férfira az ügyészség. De arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit állapítottak meg az eljárás során készült szakértői vizsgálatok Az alábbi választ kaptuk Jogg Zsolt helyettes szóvivőtől:

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Osztály Életvédelmi Osztályon a nyomozás nem fejeződött be, továbbra is folyamatban van. A büntetőeljárás ügyészi szakában megszerkesztendő vádiratban foglalt ügyészi indítványok tekintetében feltett kérdéseire, ezáltal érdemi válasz jelenleg nem adható.

Sz. Sándor akár életfogytiglant is kaphat, ha beigazolódik a bűnössége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik