Belföld

Hét év után letartóztatták a szikszói házaspárt agyonverő férfit

Hét év eltelte után a mai napon letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, akit egy 2011 áprilisában Szikszón történt bűncselekmény ügyében nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy magát miskolci rendőrnek kiadó férfi felhívta a nyugdíjas házaspárt a vezetékes telefonjukon, és közölte, hogy tudomásukra jutott, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Tájékoztatása szerint a kollégák 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput.

Az idős házaspárnak azonban gyanússá vált a telefonhívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt kérte, hogy zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, küld a helyszínre rendőröket. Miután a házaspár észlelte, hogy valóban ismeretlen személyek csengetnek a házba, ismételten hívták az ügyeletet, ekkor az egyenruhások is megérkeztek, de az idegeneknek már nyomuk nem volt.

A 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizike nénit egészen állatias brutalitással gyilkolták meg. Székhez kötözték őket és gyakorlatilag addig ütötték a fejüket, mellkasukat, míg meg nem haltak. Az egyik helybeli azt is tudni vélte, hogy mindkét áldozat nyakát is átvágták.

A házaspár holttestét négy nappal később fedezte fel az egyik szomszéd.

Mivel az elkövetők kiléte nem volt megállapítható, a nyomozást 2015. decemberében felfüggesztették, majd 2018-ban a genetikai szakértői vélemény alapján beazonosították a gyanúsítottat.

Kiemelt tárgyi súlyú ügyről van szó, bűnösség megállapítása esetén 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mivel a gyanúsított esetleges elkövető társainak felkutatása folyamatban van, az is feltehető, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, ezért a bíróság elrendelte a 30 napos letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik