Belföld

Kifizeti a tízmillió forintos óvadékot az ismerősét szíven szúró csolnoki férfi

Tízmillió forintos óvadékkal házi őrizetbe helyezte a bíróság azt a férfit, aki tavaly szeptemberben leszúrta az ismerősét az egyik helyi kocsma előtt. A döntés értelmében G. Krisztiánnak nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el az otthonát. A döntés egyelőre nem végleges, az ügyészség ugyanis a letartóztatás további fenntartása érdekében fellebbezett.

G. Krisztián a csolnoki kocsma előtt keveredett szóváltásba az ismerősével, ami odáig fajult, hogy kést rántott és szíven szúrta. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyanúsítottat többen is megpróbálták visszatartani az utcán lévők közül, de sikerült elmenekülnie a helyszínről. Ezután beszélt az ügyvédjével, majd bement a rendőrségre és feladta magát. A gyilkos fegyver azonban azóta sem került elő.

A férfi ügyvédje Böröczky Kornélia megkeresésünkre azt mondta, ügyfele jelenleg még a bv-ben van, de kifizeti az óvadékot, ha véglegessé válik a végzés.

Krisztiánt nagyon megviselte az eset, pszichológushoz jár, hogy feltudja dolgozni a történteket. Igyekszik hasznosítani magát a börtönben, dolgozik és elvégzett egy festő szakmát is odabent

– mondta az ügyvéd.

A férfi jogi képviselője azt állítja, hogy védence csak azt követően szúrt, hogy rátámadtak. A tanúk többsége viszont azt állította, hogy G. Krisztián volt az, aki az ivónál kötekedett.

A dohánybolt kamerafelvétele nagyjából igazolja az általunk elmondottakat. Látszik, hogy tizennégyen támadnak ügyfelemre azt követően, hogy megüti a sértettet.

– magyarázta az ügyvéd, aki védence korábbi felfüggesztett börtönbüntetése (kábítószer-kereskedelem miatt 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott) ellenére is abban bízik, hogy bűnügyi felügyeletbe teszik ügyfelét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik