Belföld

Csolnoki emberölés: nincs meg a fegyver, szembesítették egymással a tanúkat és az elkövetőt

Szembesítették a tanúkkal azt a férfit, aki tavaly szeptemberben leszúrta az ismerősét az egyik helyi kocsma előtt. G. Krisztián beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során, de azt továbbra sem árulta el, hogy hol van a gyilkos fegyver.

Nincs meg a kés, az ügyfelemnek pedig fogalma sincs arról, hogy hol lehet. Annyit mondott, hogy egy 7 centi pengehosszúságú kés volt nála a cselekmény elkövetésekor. Ezt alátámasztotta a boncszakértői vizsgálat eredménye is. A jegyzőkönyv szerint ugyanis egy ekkora késsel elkövethetett szúrás érte az áldozatot

– mondta lapunknak Böröczky Kornélia, a férfi ügyvédje.

G. Krisztián a csolnoki kocsma előtt keveredett szóváltásba az ismerősével, ami odáig fajult, hogy kést rántott és szíven szúrta. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyanúsítottat többen is megpróbálták visszatartani az utcán lévők közül, de sikerült elmenekülnie a helyszínről. Ezután beszélt az ügyvédjével, majd bement a rendőrségre és feladta magát.

A férfi ügyvédje azt állítja, hogy védence csak azt követően vette elő a kést, hogy lefújták gázspray-vel és leütötték egy üveggel. A tanúk többsége viszont azt mondta, hogy G. Krisztián volt az, aki a kocsmánál kötekedett. Erről így beszélt az ügyvéd:

Elkészült az ügyfelemmel kapcsolatban készült igazságügyi szakértői vélemény. Az orvos megállapította, hogy valóban lefújták gázspray-vel az ügyfelemet, és a bántalmazás következtében is keletkezhettek a rajta lévő sérülései. Szembesítették a tanúkkal az ügyfelemet. A helyiek közül szinte mindenki mást mondott és mentegette magát. Volt, aki azt állította, hogy ügyfelem azért ment oda, mert mindenkit meg akart ölni, ami nyilván nem igaz. Egy olyan tanú volt csak, aki nem csolnoki volt, ő kis eltérésekkel ugyanazt mondta, amit az ügyfelem.

Az emberöléssel gyanúsított férfi 15 millió forint óvadékot ajánlott fel azért, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzanak vele szemben. De mivel próbaidő alatt követte el a bűncselekményt (kábítószer-kereskedelem miatt 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott), ezt a bíróság kapásból elutasította. Sőt, hétfőn újabb két hónappal meghosszabbították a férfi letartóztatását szökés és bűnismétlés veszélye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik