Belföld

Tarlós István: Én lennék gyáva?

A főpolgármester szerint bátor dolog volt megafonnal vitázni Tordai Bence képviselővel.

Én lennék gyáva? A Margitszigeten talán olyan gyávának tűntem?!

A 168 Óra előzetese szerint így vágott vissza Tarlós István arra, hogy fél kiállni vitázni Karácsony Gergellyel. Szerinte annak, hogy eredetileg igennel válaszolt, majd elbizonytalanodott, semmi köze ahhoz, hogy a Fidesz kampányfőnöke értelmetlennek nevezte a vitát, mert Kósa Lajosnak az ő kampányában nincs szerepe.

Lassan egész lista lesz arról, ki mindenki dirigál nekem Karácsony szerint a Fideszből.

A Fidesz-jelöltje úgy látja, Budapest ezen mulat. A főpolgármester azt sem érti, miért kellene neki éppen most vitáznia Karácsony Gergellyel, aki  ezt megtehette volna már az elmúlt öt évben is, de még csak kísérletet sem tett rá.

Karácsony szimulál. Most akar vitatkozni hirtelen? Miről?

Szerinte előbb kihívóinak kellene vitáznia. Berki Krisztiánt nem említi, de azt mondja, ez a feltétele a Tarlós–Karácsony vitának.

Ha Karácsony nem mer kiállni Puzsér ellen, akkor fél és gyáva. Ez a feltételem, utána jöjjenek vissza Karácsonyék.

A Pikó Andráséknál tartott józsefvárosi házkutatás és a Kubatov-lista eltérő hatósági megítéléséről csak annyit mond, akárki is sért törvényt egy kampányban az nem jó. Bár sokan törvénysértőnek tartják, ő abban sem lát semmi különöset, hogy a kormány az  Orbán Viktorrral kötött alkuját semmisnek tekinti, ha Karácsony győz.

Karácsony bepanaszolta a kormányt a választás tisztaságának megsértéséért
Az ellenzéki jelölt szerint a kormány egyértelműen Tarlós Istvánnak kampányol, ami tiltott kampánytevékenységnek minősül.

Szerinte egy miniszterelnök és egy főpolgármester igenis köthet olyan megállapodást, amely nem közjogi, hanem csak politikai.

TGM: a Gulyás-féle Orbán–Tarlós-paktum jogsértő
A filozófus szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek le kellene mondania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik