Belföld

Nem köt alkut az ügyészséggel a soroksári gyilkosság vádlottja

Harminc év fegyházat ajánlott az ügyészség R. Szilveszternek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri, hogy ő ölte meg hat évvel ezelőtt a soroksári futónőt, Gyurik Krisztinát. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi jogi képviselője, Lichy József lapunknak azt mondta, nem fogadják el az ügyészség ajánlatát.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett szexuális erőszakkal, továbbá kifosztással is vádolják ügyfelemet. Harminc évet ajánlott az ügyészség, de nem fogjuk elfogadni. A kifosztásban való felelősségvállalás nem elkerülhető, hiszen megtalálták védencem börtönletétjében a sértett telefonját, a többi dologban azonban megtagadja a vallomást.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy R. Szilveszter súlyos beteg. Ügyvédje szerint most már jól van, azaz semmi akadálya nincs annak, hogy részt vegyen majd a tárgyalásokon.

Nyakdaganata volt, de mostanra már meggyógyult. Senki nem látogatja a börtönben, mert egyetlen rokona és barátja sincs. Amikor utoljára bent voltam nála, akkor azt mondták, hogy még a kötelező sétákra se nagyon akar kimenni, krimiket olvas és nézi a plafont

– tette hozzá az ügyvéd.

Mint ismert 2013. szeptember 25-én Gyurik Krisztina az otthonából futni indult, haza azonban nem ért. Férje és fia azonnal a keresésére indult, majd nem sokkal később, közel a család házához a rendőrök megtalálták a nő lemeztelenített holttestét.

A hatóságok öt évig nem találták a bűncselekmény elkövetőjét. Áttörés tavaly történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. R. Szilveszter azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A hatóságok szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt.

Az ügyben csütörtökön lett volna az előkészítő ülés, technikai okok miatt azonban áttették október elejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik