Belföld

Kőbányai fideszest is elmarasztaltak iskolai kampány miatt

A Kőbányai Helyi Választási Iroda határozata szerint Mátrai Gábor fideszes önkormányzati képviselő törvényt sértett az iskolában folytatott kampányával. Egészen pontosan azzal, hogy amikor a helyi Fekete István Általános iskolában Molnár Róbert fideszes képviselőjelölttel részt vettek a tanévnyitón és beszédet is mondtak a gyerekeknek, az erről szóló Facebook-posztban nem úgy hivatkozott magára, mint az iskola intézményi tanácsának az elnöke, hanem mint önkormányzati képviselő. Ezzel pedig a választókat befolyásoló, kampányban felhasználható tartalmat hozott létre.

Az ügyben a Momentum tett bejelentést, és mint szerdai közleményükben írták, Molnár Róbert tevékenységét a benyújtott kifogás alapján nem marasztalták el, mivel abban nem szerepelt semmilyen nyilvános bizonyítéka annak, hogy akár beszédében, akár későbbi kommunikációjában képviselőjelölti mivoltát emelte volna ki.

A Választási Bizottság kötelezte Mátrai Gábort, hogy mellőzzön minden további ilyen jellegű jogsértést és távolítsa el a Facebook oldaláról a bejegyzést a mellé feltöltött képekkel együtt, amely meg is történt – olvasható a Momentum közleményében.

Kiemelt kép: Mátrai Gábor Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik