Belföld

Vascsővel, karddal estek a vőjelöltnek a lány rokonai

Elítélték azt az 51 éves apát, aki vascsővel és karddal támadt a lánya barátjára az egyik rokonával 2016 novemberében a hernádkaki benzinkúton

A balhé abból pattant ki, hogy az apa ellenezte a lánya szerelmi viszonyát, és meg akarta akadályozni, hogy a férfi külföldre vigye a lányt. Hogy ennek nyomatékot adjon karddal és vascsővel felfegyverkezve megjelent az egyik rokonával Hernádkak településen lévő benzinkúton, ahol a vőjelölt a lányával egy férfival és annak a párjával a kocsijában ült.

A támadók hangosan szitkozódva az autóhoz mentek, és közülük a lány apja a nála lévő karddal rácsapott a bal első ajtó ablakára, amely kitört. A másik elkövető pedig vascsővel esett a szélvédőnek. Az autóban ülő férfiak megijedtek, és először elfutottak, de mivel látták, hogy a támadók tovább ütlegelik az autó szélvédőjét és motorháztetejét, visszaszaladtak, hogy barátnőiket kimentsék a gépjárműből. Az apa lányának barátja egy ablakmosó folyadékkal tele vödröt vett magához, és azzal a támadók irányába locsolt, de ekkor az apa már egy kést is elővett, majd üldözőbe vették a már menekülni kényszerülő két férfit.

Amikor az apa és társa utolérték a lánya barátját, a náluk lévő eszközökkel ütni-verni kezdték. A segítségére siető férfit pedig a vascsővel leütötték. Ezután a támadók felhagytak a további bántalmazással, és eltávoztak. Az egyik fiatalember az arc területén kozmetikai eltérést eredményező maradandó sérülést szenvedett, míg a másik sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak.

A két férfi már az előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, sőt lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. A Miskolci Törvényszék testi sértés és rongálás miatt mondta ki bűnösnek őket.

Az apát 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 év próbaidőre felfüggesztették. A fiatalabb elkövető 2 év börtönt kapott, 5 év próbaidőre függesztve.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 napon belül nyilatkozik a fellebbezés tárgyában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik