Belföld

Élve elásta a macskakölyköket, bíróság elé áll

A 65 éves soroksári nő a saját macskája kölykeivel akart végezni.

A 65 éves nő három kismacskát ásott el élve. Az állatok még éltek, amikor megtalálták őket, noha szeptember 6-án este a rendőrség már arról kapott bejelentést, hogy az asszony a soroksári Fűzfa közben délután megölte kölyköket. A bejelentő megmutatta, hol temette el az állatokat.

A járőrök értesítették az állatvédőket, közösen kezdték kiásni a kismacskákat.

Kiderült az eltemetett állatok még éltek. A kölykök állatvédőkhöz kerültek, a nőt állatkínzás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított egyébként macskatartó

Az ügyészség közölte, a 65 éves nőnek előzőleg a szomszéd jelezte, közös udvarukon macskák születtek, vélhetően az ő macskájának a kölykei. A gyanúsított ekkor az udvar bokros részén fekvő három kismacska mellett egy ásónyomnyi mélységű gödröt ásott, majd a három, háromhetes kölyköt betette a gödörbe, amit visszatemetett.

Az egyik kismacska kiásta magát, testvéreit a rendőrök és az állatmentők találták meg. A földből kiásott macskák az életükért küzdöttek, mozogtak, nyávogtak. Mindhárom macska azonnali, szakszerű ellátásban részesült, így életben maradtak.

A gyanúsított szándéka a kismacskák elpusztítása volt, ezért az ügyészség többszörösen minősített állatkínzás kísérlete miatt gyorsított eljárásban még a héten bíróság elé állítja.

Kiemelt kép: ügyészség.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik