Belföld

Titok marad, elhelikopterezett-e Orbán a luxusszigetre

,A miniszterelnök úrhoz címzett kérdések, miszerint, járt-e idén augusztusban Smokvica Vela-n, amennyiben igen, helikopterrel érkezett-e, az utazás és a nyaralás költségét miniszterelnök úr fizette, vagy Csányi Sándor vendégeként élvezte azt, továbbá amennyiben miniszterelnök úr fizette, hajlandó-e az erről szóló számlát a nyilvánosság számára bemutatni mind a kormányfő magánéletével kapcsolatos kérdések, valamint sajtóértesüléseken alapulnak, így nem érintenek kormányzati feladat- és hatáskört

– ezzel utasította el Kövér László házelnök a DK-s Gréczy Zsolt kérdését.

A Demokratikus Koalíció azt szerette volna megtudni, hogy igazak-e azok a horvát lapértesülések, amelyek szerint Orbán Viktort egy helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű luxus nyaralószigetre, amelyet az OTP-vezér egyik érdekeltsége bérel. Azt ugyanis lehetett tudni, hogy Orbán Horvátországban nyaralt, de erről az állítólagos kiruccanásról nem számolt be.

A horvát lapok állításait senki nem erősítette meg, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke sem kommentálta az értesülést, és a házelnök döntése alapján a parlamentben sem lehet kérdezni az ügyről, tehát jó eséllyel örökre titok marad, hogy meglátogatta-e a luxusszigetet Orbán egy helikopterrel 2019 nyarán.

A 444 felidézte, hogy Gréczy szerint azért is ki közügy Orbán állítólagos útja, mert „a képviselői tiszteletdíj egyhavi összege jelenleg a 700 ezer forintot meghaladja. A helikopteres utazás és a szigeten való nyaralás értéke ennél bizonyosan magasabb”.

Kiemelt kép: nikola_pu / Wikipedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik