Belföld

Enyhítettek a két és fél éves kislányát bosszúból leforrázó kiskunmajsai férfi büntetésén

Lezárult a Szegedi Ítélőtáblán annak a kiskunmajsai férfinak a pere, aki szándékosan leforrázta a két és fél éves kislányát, mert éjszaka bekakilt. K. Zoltán 2016 decemberétől lakott együtt a kiskunmajsai házában az ötgyermekes asszonnyal.

A férfi 2017 januárjában úgy megverte a feleségét az egyik éjjel, hogy az asszony elmenekült otthonról. Nem sokkal később a két és fél éves kislányuk felébredt és szólt az apukájának, hogy bekakilt. A férfi bevitte a tusolóba, és bosszúból hosszú időn keresztül folyatta rá a tűzforró vizet. A kislány sírva tiltakozott, hogy fáj neki, de az apa erőszakkal továbbra is ott tartotta a zuhany alatt. A kínzást csak akkor hagyta abba, amikor a kicsi sokkot kapott és elájult.

A kislánynak leállt a keringése a kórházba kerülése után, ezért újra kellett éleszteni. Vesekárosodása lett, és a testfelület 50 százalékát érintő pigmenthiány és kiterjedt bőrhegesedés alakult ki rajta. Azt, hogy agyi károsodást is szenvedett-e, csak egy hatéves korában elvégzendő személyes neurológiai, pszichológiai vizsgálattal lehet majd eldönteni.

Fotó: Marjai János / 24.hu

K. Zoltán testvére, Ibolya a történtek után lapunknak azt mondta, hogy csak akkor volt baj a bátyjával, amikor ivott.

Amikor nem ivott, akkor nem volt baj. De amikor ivott, akkor mindig előjött, hogy mi volt korábban és mi nem. Féltékeny volt, mert Ritának sok pasija volt azelőtt, hogy vele megismerkedett. Úgy volt vele, hogy biztos őt is megcsalja majd. De amúgy nem volt vele semmi gond, hol napszámosként, hol pedig közmunkásként dolgozott. Régebben együtt vágtunk disznót és jókat buliztunk. Csak az a rohadt drog teljesen elvette az eszét. Ilyenkor teljesen hülye volt. Aznap este is be volt állva. Gyógyszerre kábítószerezett, és arra ivott

– mondta az asszony, aki elmondta, hogy mi történt szerinte az ominózus hajnalon. „Hajnal 5 felé átjött anyám és felébresztett, hogy hívjam a mentőket. Nagyon megijedtem, nem is tudtam, mit mondjak nekik. Kihívtam őket, jöttek, azt’ elvitték a gyereket. Rita, az anyja meg ment velük. Kérdeztem Zoltánt, hogy mit tett, de nem emlékezett semmire, mert teljesen be volt állva”

Fotó: Marjai János / 24.hu

A leforrázott kislány édesanyja, Rita lapunknak azt mondta, hogy alig tudott elmenekülni a házból az agresszív férfi elől.

Az egész úgy kezdődött, hogy jól megvert. Alig bírtam kimenekülni a házból. Pedig ott volt Zolinak az anyja is. Kértem őket, hogy segítsenek, hogy ne bántson, de semmit nem tettek. Ő pedig jött és kegyetlenül megvert a gyerekek előtt. Azt követően művelte ezt az aljasságot Bellával, hogy elmenekültem a házból

– mondta azt asszony, aki a történtek miatt azt is jelezte, hogy szerinte milyen büntetést érdemelne a gyerek apja: „Felakasztást. Forrázzák le őt is, úgy szenvedjen, mint ahogy a két és fél éves kislányom is szenvedett.”

A Kecskeméti Törvényszék hat év börtönre ítélte az agresszív férfit. A Szegedi Ítélőtáblán pedig most jogerősen is lezárult a kegyetlen apa ügye. K. Zoltán az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nagyon megbánta a tettét. A táblabíróság  végül öt évre enyhítette a férfi büntetését.  Joó Attila tanácsvezető bíró enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi az átlagosnál gyengébb elmeállapotú és azt, megpróbált segíteni a kislányon, amikor rájött, mit művelt vele.

A párnak az összes gyermeke állami gondozásba került.

„Forrázzák le az apját is, úgy szenvedjen, mint ahogy a két és fél éves kislányom szenvedett”
Az apa szétverte a zuhanyzót, hogy eltüntesse a bizonyítékokat. A kislány anyjának családja bosszút állt a történtekért.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik