Belföld

„Dögölj meg, égjél meg” – rágyújtotta a házat ismerősére, amikor egy ágyban találta a párjával

Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szatymazi férfival szemben, aki tavaly májusban rágyújtotta a volt bakterházat ismerősére. A sértett férfi évek óta életvitelszerűen jogcím nélkül lakott a szatymazi vasútállomás mellett levő bakterház épületében.

A gyújtogatóhoz és élettársához hasonlóan ő sem vetette meg az italt, többször tartózkodtak együtt a férfi által használt bakterházban. A férfi rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt szórakozni és italozni az ismerőséhez a volt bakterházba, s ennek többször hangot is adott.

Az ominózus napon a férfi keresni kezdte az élettársát Szatymaz belterületén, közben beugrott az ismerőséhez is. Amikor belépett a bejárati ajtón, meglátta: az élettársa és ismerőse egymás mellett fekszik az ágyban az egész napos italozást követően. A férfi ekkor magához vette a konyhában talált hirdetőújságokat, majd meggyújtotta és az ismerőse holmijaira, bútoraira dobta.

A volt bakterház valamennyi ablaka csukva volt, ezért a ruhák azonnal lángra kaptak, melyet észlelve a férfi az élettársát felsegítette, kivitte az udvarra, míg az ismerősének azt mondta, hogy „dögölj meg, égjél meg”.

A füstre felébredő férfinak még annyi ereje volt, hogy felkeljen az ágyból és kimenjen az épületből, mielőtt  teljesen lángba borult volna. A férfi kizárólag azért maradt életben, mert még a tűz olyan fázisában ébredt fel, amikor fel tudott kelni és ki tudott menekülni az ingatlanból.

A keletkezett tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották, az épületben több mint 1 millió forintos rongálási kár keletkezett. A főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő féltékeny férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik