Belföld

A debreceni polgármester az állami pénzből épített magániskolába íratta be gyerekét

Debrecen újrázására készülő fideszes polgármestere, Papp László a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, magas éves tandíjat szedő Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be kisebbik, általános iskolai alsó tagozatos korú gyermekét —  erről jutottak el hírek több forrásból is a Népszavához.

Az iskolában – amelyet maga a polgármester avatott fel augusztus 31-én – az elsősök és a másodikosok éves tandíja 2 millió 897 ezer 500 forint. Szegény sorsú, tehetséges diákoknak ösztöndíjprogramot még nem indítottak.

Többmilliós a tandíj, ösztöndíjprogram még sincs az állami milliárdokból induló elitiskolában
Ötvenhét gyereket azért felvettek a debreceni intézménybe, ahol már az első év hárommillió forintba kerül.

A lap a helyi oktatási ügyekre közelebbről rálátó forrása szerint nemcsak a városvezető, de az egyik, szintén jobboldali kötődésű önkormányzati intézményvezető és az egyik fideszes képviselőjelölt gyereke is az új, milliós tandíjú iskolába jár. Az információt többen, több oldalról is megerősítették a lapnak.

A Népszava szerette volna az érintettel is megerősíttetni az indormációt, hiszen ez azt jelentené, hogy maga a városvezető sem bízik Debrecen állami fenntartású intézményeiben, de az önkormányzattól kitérő választ kaptak.

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik